• Ankara Antlaşması Vizesi Başvurusu
  • İngiltere Vizesi Başvurusu

İngiltere Turist Vizesi Genel Bilgiler

İngiltere Turist Vizesi, 6 aydan daha az olmak üzere İngiltere’yi ziyaret etmek isteyen kişilerin başvurabileceği bir vize türüdür.

İngiltere Turist (Ziyaretçi) Vizesi için; ilk kez başvuru yapacaklar 6 aylık olmak üzere 1 yıl, 2 yıl, 5 yıl ve 10 yıllık süreler için İngiltere Konsolosluğuna vize başvurusu yapılabilir.  Süreleri farklı olmasına rağmen tüm İngiltere Turist Vizesi başvuruları aynı şartlara tabidir. Kaç yıllık İngiltere Turist Vizesi başvurusu ...devamı için »

Çocuk Ziyaretçiler için İngiltere Vizesi

İngiltere Çocuk Ziyaretçi Vizesi herhangi bir ziyaret amacıyla ve kısa süre için ( 6 aydan az süre) İngiltere'ye gitmek isteyenziyaretçiler için başvuru yapılabilecek bir vizedir.

İngiltere Çocuk Ziyaretçi Vizesi herhangi bir ziyaret amacıyla ve kısa süre için (6 aydan az) İngiltere'ye gitmek isteyenlerin başvurabilecekleri bir vizedir. İngiltere ziyaret vizesi başvurusu yapıldığında İngiltere Konsolosluğu, 6 aylık veya 1–2–5–10 yıllık süreyle vize verebilmektedir. Eğer çocuk ziyaretçi 18 yaşından küçük ise verilen süre, çocuk 18 yaşını geçtikten sonra en fazla 6 ay devam edecek şekilde verilebilmektedir. Çocuk ziyaret vizesi teknik olarak seyahatin neden yapıldığına göre genel ziyaret, aile ziyareti veya öğrenci ziyareti ile aynı kapsamda değerlendirilmektedir. Sadece verilen vize başvuru sahibi 18 yaşından küçükse çocuk ziyaretçi vizesi olarak adlandırılır. 18 yaşından küçük çocuğun İngiltere'ye ilk seyahat amacına uygun olarak vize alınması ...devamı için »

Akademik Ziyaretçiler için İngiltere Vizesi

Akademik Ziyaretçiler için İngiltere Vizesi, yalnızca İngiltere'de akademik araştırma yapmak isteyen akademisyenler için oluşturulmuş özel bir İngiltere Vizesi türüdür.

Genel Ziyaretçi Vizesi şartlarını taşımakla birlikte Akademik Ziyaretçi Vizesi şartlarına haiz olan akademisyenler İngiltere Akademik Ziyaretçi Vizesi ile Birleşik Krallık’a gidebilirler. Akademik ziyaretçiler bu vizeyi almaları ile birlikte 6 aydan daha uzun süreli olarak İngiltere'de kalabilirler. Bu vize 12 aya kadar sağlanabilmekte olup vize sahibi 6 aydan uzun bir süre ile İngiltere'de kalsa dahi, 12 ayı geçmemek koşuluyla İngiltere vizesi ihlali yapmış sayılmaz. Bu durum Genel Ziyaretçi Vizesi altındaki kategorilerden yalnızca Akademik Ziyaretçi alt kategorisi için mevcuttur. Bu İngiltere vizesine akademik araştırma yapmak amacıyla İngiltere'ye gitmek isteyen şahıs maaşlı izne ayrılmış olmalıdır. Ayrıca kişinin çalıştığı işveren özel bir araştırma şirketi haricinde bir üniversite ya da enstitü olmalıdır. Akademik personel değişim programı ile İngiltere'ye gelmek ...devamı için »

İngiltere Turist Vizesi ile İngiltere'de Ne Kadar Kalabilirim?

İngiltere turist vizesi, İngiltere'ye kısa süreli ve iş, gezi, tıbbi tedavi, spor ya da sanatsal faaliyetler amacıyla gitmek için başvuru yapılan bir İngiltere Vizesi türüdür.

İngiltere turist vizesi, çeşitli istisnalar haricinde 6 aylık bir zaman dilimi için verilmektedir. Yani ziyaretçiler/turistler İngiltere'de her defasında sadece 6 ay kalabilmektedir. Bu bağlamda vizenizin süresi 1, 2, 5 ya da 10 yıl olsa dahi İngiltere’de 6 aydan fazla kalamazsınız. İngiltere vizesine başvuruda bulunduğunuz sırada sizden ne kadar kalacağınıza ilişkin bir soru sorulur. Bu soru, İngiltere vizesi için dolduracağınız formda da mevcut olduğu gibi eğer görüşmeye çağırılırsanız görüşme esnasında da size yöneltilebilir. Böyle bir durumda, eğer 1 haftalık bir ziyarette bulunacağınızı belirtir ancak 4 ay kalırsanız, bu durumda ziyaretinizin neden uzadığına dair bir açıklama yapmak zorunda kalırsınız. Çünkü İngiltere vizesi başvurularında başta verdiğiniz beyanlar çok önemlidir. ...devamı için »

Detaylı bilgi için İngiltere Ziyaretçi / Turist Vizesi sayfasını ziyaret ediniz »

x

Bizi Takip Edin